Informatie

Het initiatief tot de oprichting kwam van Joop Dijkman.
Joop Dijkman, tot begin 2007 onze muzikaal leider, gaf reeds leiding aan een dames en een heren smartlappenkoor, zodat het idee een gemengd koor te vormen snel geboren was.

Met enkele leden uit de andere koren werd een locatie gezocht in Barchem, waar camping- en feestzaal "De Heksenlaak" een gastvrij onderkomen ter beschikking had, die tot op heden als oefenlocatie geschikt blijkt te zijn.

De eerste uitvoering in de zomer van 2006, tijdens de pompdagen in Ruurlo was een groot succes en al snel melden zich nieuwe koorleden aan.

 

(voorzitter Bertus Beltman)

image

*

Thans telt het koor, dat inmiddels is omgedoopt tot gezelligheidskoor, circa 35 leden en bestaat het Nederlandstalige, Engelse, Duitse- en Franse repertoire uit ca. 100 songs.

Het koor schuwt een muzikaal uitstapje niet. Zo worden tijdens de kerstperiode een aantal meertalige kerstliederen ten gehore gebracht.

Inmiddels bestaat het koor alweer ruim 15 jaar. De eerste en tweede lustrum werden gevierd met de organisatie van korendagen. Nu wordt er jaarlijks een muzikale middag georganiseerd, onder het motto plezierig zingen en een fijne dag hebben, kortom een echt gezellig koor en... net:

Efkes Anders.